Tipy na výlet (1) - Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka



Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka


     V dnešní době plné počítačů, tabletů a moderních technologií je důležitější než kdy dříve vést děti k přírodě a učit je respektovat ji. A jak lépe toho docílit než názornou ukázkou a bohatými zážitky. Neváhejte a navštivte Záchrannou stanici a ekocentrum v Pasíčkách! Poznejte kouzelné tvory české přírody dříve než se vydáte vstříc exotice do zoologických zahrad. 

    Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka se nachází v malebném Pardubickém kraji poblíž města Proseč. 


    V blízkosti areálu se nachází prostorné (a bezplatné) parkoviště. Bezprostředně po příjezdu se vám naskytne nádherný pohled na prase divoké a na výběh pštrosů. Po zdolání menšího kopečku, který vám zpříjemní klec plná činorodých veverek, se dostanete ke vstupní bráně a po uhrazení vstupného (dospělí 50,-, děti 20,-, rodina 100,-) se můžete začít kochat poklady, které se v areálu skrývají.

    U vstupní brány je umístěna mapa, která návštěvníkům zajišťuje orientaci a přehled o jednotlivých stanovištích. Rozloha stanice není velká a dá se projít zhruba během půlhodinky. Můžete tu na vlastní oči spatřit onu bájnou Lišku Bystroušku, kunu lesní, nespočet dravců a dalšího ptactva a dokonce také rysa ostrovida. 



    Na každém stanovišti se nachází tabule s názvem zvířátka a se spoustu zajímavostí o něm. Pokud se na výlet vydáte společně s vašimi ratolestmi, můžete prohlídku završit třeba na dětském hřišti, které je součástí areálu, nebo si zakoupit nějaký ten suvenýr. 






 Putování však areálem nekončí. Jestliže se vydáte po polní cestě, které vede za něj, dostanete se k rybníku u kterého se volně pohybují kachny a maličké nutrie. 
Patříte-li mezi milovníky geologie, jistě vás potěší menší výstava, která se v blízkosti rybníka nachází. Objevit tu můžete tipy na další turistické cíle s geologickou zápletkou a dozvíte se například něco o tom, co se ukrývá pod zemí Národního geoparku Železné hory. Během toho co budete studovat všechny mapy a exponáty pod širým nebem, můžete děti poslat buď na prolézačky nebo na pískoviště vyhrabat kosterní pozůstatky dinosaura. 

Využijte krásného počasí a podpořte dobrou věc, neprohloupíte. 






Komentáře