Budapešť, díl první


BUDAPEŠŤ

Plánování cesty


Na počátku byl Parlament. I tak by se to dalo nazvat. Tahle majestátní budova mi před časem neskutečně učarovala. A tak jsem se rozhodla, že ji spatřím na vlastní oči. 

Pokud Vás okouzlila stejně jako mě, můžete se nechat mým vyprávěním inspirovat a vydat se po našich stopách.

Cesta

Jelikož jsem řidička na baterky, auto nepřicházelo v úvahu. V případě, že jste na tom za volantem o něco lépe než já, máte o možnost víc. My jsme vybíraly mezi vlakem a autobusem. 

Autobus je sice podstatně levnější varianta (asi 299 Kč jedna cesta, Brno→Budapešť), nicméně jsme ji vyhodnotily jako méně pohodlnou. 

Vlakem se nám to zdálo přeci jen o něco lepší, avšak cena byla jednou taková. Na trase Svitavy→Budapešť jsme nechaly 1056 Kč s tím, že jsme jízdenky kupovaly přibližně týden předem. 


To, jak jsme byly s volbou dopravy spokojené si nechám na další část vyprávění ☻

Ubytování

Plánovaly jsme vyrazit na tři noci. Nejprve jsme zabrousily na Slevomat a našly spoustu lákavých hotýlků a nabídek, nicméně po podrobnějším prozkoumání možností jsme došly k závěru, že Airbnb vychází cenově podstatně lépe. 

Stránky se nemusíte vůbec bát, bude s Vámi komunikovat v češtině. Musíte se pouze registrovat (zadat svůj e-mail a telefonní číslo), majitel bytu s Vámi bude následně komunikovat prostřednictvím zpráv na Airbnb (tentokrát ale již v angličtině).


Moje spolucestovatelka navíc trpí alergií na lepek a laktózu, takže jsme uvítaly vybavenou kuchyňku pro případ nouze. Ubytování nás tak vyšlo na krásných 1 870 Kč.
Více o ubytování v další části ☻

Strava

Stravu jsme neřešily. Obě zastáváme názor, že dovolenou by si měl člověk užít. Takže jsme se stravovaly na cestách a po cestě. Vyzkoušely jsme několik maďarských restaurací i nějaký ten "fast food". O našich dojmech se dozvíte v další části vyprávění.


Měna

Chvíli jsme měly dilema, jestli do Budapešti vzít nějaká ta eura z šuplíku. Nakonec jsme měnily jen na forinty a vezly s sebou jen forinty. V obchodních centrech byla i možnost platit eury, v restauracích a menších obchodech jsme podobnou možnost nepostřehly.


Po menším porovnání cen jsme si nakonec na celý pobyt rozměnily každá 3 000 Kč a bohatě nám to stačilo.

Závěrem

V Budapešti jsme pobývaly od 1. 2. do 4. 2., cestovaly jsme vlakem a za ubytování i cestu jsme celkově daly přibližně 2 500 Kč (+ 3 000 Kč na útratu). 


Komentáře

  1. Vždy jsem obdivoval lidi, kteří mají dostatek času, energie a touhy cestovat, a také o tom řeknu svým čtenářům. Také rád cestuji a snažím se to dělat tak často, jak je to možné. Letos v létě jsem šel do Španělska, ale kvůli koronavírusu to nevyšlo. Teď pracuji instaforex review ušetřit více peněz a jít někam v zimě na dovolenou.

    OdpovědětVymazat
  2. Harrah's Resort Atlantic City - Mapyro
    777 Harrah's Rincon Way, Atlantic City, NJ 08401, US Harrah's 전라남도 출장안마 Resort Atlantic City Hotel. 1 Harrah's Rincon Way. Directions. 4.9 star rating. Find hotels near Harrah's  Rating: 7.9/10 · 포천 출장샵 ‎2,406 reviews · ‎Price range: $ (Based on 성남 출장샵 Average Nightly Rates for a Standard Room from our Partners)Which popular attractions are close to Harrah's Resort Atlantic City?What are some of the property amenities at Harrah's 의왕 출장안마 Resort Atlantic City? 경상남도 출장안마

    OdpovědětVymazat

Okomentovat